Kummastuskammari-blogi

Kummastuskammari sai suomenkielisen nimen, koska joku ruoja oli jo varannut alunperin suunnittelemani blogin nimen Wunderkammer. Blogi esittelee pikkuhiljaa valmistuvaa nukkekotiprojektiani.
Nukkekoti tulee tavallaan olemaan pienoiskokoinen versio 1600-luvulla suosituista kuriositeettikabineteista (Wunderkammern, Kunstkammern, Cabinets of Curiosities), jotka olivat oman aikamme museoiden esi-isiä.
Kummastuskammarissa asuu kummastuttavia otuksia, ihmisiä ja taruolentoja.

---

Kummastuskammari got it's Finnish name, because someone had already taken the blog name Wunderkammer I was originally planning. Kummastuskammari is a free translation of the word. The blog is presenting my slowly constructing dollhouse project.

In a way the dollhouse will be a minature version of the Cabinets of Curiosities (Kunstkammern, Wunderkammern) which were popular in the 17th century Europe and are ancestors of the museums of our time.

Kummastuskammari will be inhabited by strange beasts, odd people and mythic creatures.

2.10.2010

Ylin kerros on miltei valmis! / The top floor is nearly ready!

Maalla olo ja mökkiremontti on vienyt kaiken kesän, joten en ole ehtinyt puuhailla Kummastuskammarin kanssa ennen kuin nyt. Oikeassa mökissä tuli tehtyä ikkunoiden kunnostusta ja tapetointia, mihin hommiin jouduin Kummastuskammarissakin. Pikku-ikkunoiden nyherrys on aikaavievää, kun pakko on tietysti tehdä kuusiruutuisia. Onneksi työ muuttuu aina helpommaksi ajan myötä. Kun ikkunat oli saatu paikoilleen, oli tapetoinnin vuoro.Tupakkasalonkiin, missä Häntä-Paavo tässä tutkiskelee aarrearkkua, tuli Kiurujen yö -tapetti tummansinisenä. (Omaan mökkiin laitoin muuten makuukamariin tätä samaa, mutta vaaleamman sävyisenä.) Tunnelma on hämyinen, kun sähköjäkään ei vielä ole. Mutta sähkömiehiähän saa tunnetusti odottaa - ei olla niitä vielä maallekaan saatu, vaikka on jo toinen sähkäri kierroksessa.Tässä Tamara ja Vlad testaavat huoneen tunnelmaa. 


Seuraava valmistunut huone on sali. Tai saattaa olla että siitä tulee kirjasto. Nyt ollaan kokoonnuttu teelle. Vellamokin on noussut ammeestaan hetkeksi. Huonekalut ovat vielä vähän sitä sun tätä - sisustukseen keskitytään enemmän sitten kun kaikki huoneet on saatu valmiiksi. Salin ikkunoista puuttuu myös karmit, joita ensin en luullut tarvitsevani, mutta kun tein sellaiset Vihreään huoneeseen, totesin tarvitsevani.Osa kuvista on hieman suttuisia, koska kuvasin niin pimeässä. Myöhemmin sitten hienompia... Tässä joka tapauksessa Häntä-Paavo ihmettelee Zürichistä saamaansa tuliaista, hopeista koirankuppitelinettä. Häntä-Paavo on kyllä sitä mieltä, että pitää hankkia koira syömään tuosta, hän syö mieluummin pöydästä.  Yläkuvissa on enemmänkin Saksan ja Sveitsin tuliaisia. Nuo mukit tosin sain Joonalta lahjaksi jo aiemmin.
Lopuksi tapetoitiin Vihreä huone. Siitä tulee varmaan herra kasvitieteilijä Konradin työhuone, jahka hän saapuu Brasilian sademetsistä tutkimasta lihansyöjäkasvien lisääntymistä. Oviaukosta pääsee tulevaisuudessa parvekkeelle, missä ukkeli myös kasvejaan viljelee.
Tapetit ovat Suomalaisesta tapettikirjasta skannattuja ja photarilla tehty arkeiksi. Katonrajaan tuli samaisesta kirjasta löytynyt voikukkaboordi. Tamara 
arveli, että kasvitieteilijää miellyttäisi kesänvihreä sävy.Tässä hieman rekvisiittaa: Joonalta synttärilahjaksi saamani kehys, jossa on Häntä-Paavon kuva malliksi. Putelit löytyivät kirpparilta ilmaiskorista. Niihin tulee kutistuseliksiiriä, joka tulee tarpeeseen, sen verran moni on jo ilmoittanut haluavansa muuttaa Kummastuskammariin.


Joonalta tuli synttärilahjaksi myös valkosipuleita ja Hiidenpata. Se menee Kellariin, missä pidetään Salaseuran Salaisia Menoja. 


Yhdelle seinälle Vihreään huoneeseen tuli tällainen vanha kukkatapetti. Boordi löytyi meidän oman mökin seinästä, se sai uuden elämän nukkekodissa kun meille tuli uudet tapetit.

Tässä vielä ensi tekeleeni keväällä hankkimallani kuviosahalla. Sängyn malli on mukaelma Zürichin lelumuseossa (ihana paikka!) näkemästäni. Meinaan vielä sorvata siihen jalat ja maalata tummaksi, hopeakoristeluin.

4 kommenttia:

 1. Voi mitä ihanuuksia ja paljon. Kaikenlaista hurmaavaa pikkutarviketta. Kummastuskammarin värit ovat mielestäni olleet jännittävät ja tarunomaiset, kiehtovat. Rohkenisipa laittaa 1:1 kotiinkin.

  VastaaPoista
 2. Upeaa! :)
  Ja ihana tuo Häntä-Paavo! :)

  VastaaPoista
 3. Hi,so original dollhouse,love the work! Miniregards.

  VastaaPoista